بهگزارش میراثآریا، بیانیه گلاسکو نیاز فوری به یک برنامه جهانی سازگار برای اقدام اقلیمی در گردشگری را به رسمیت میشناسد. امضاکنندگان این بیانیه متعهد میشوند میزان آلایندههای تولیدی را اندازهگیری کنند، تولید کربن را کمتر کنند و فعالیتهای جایگزینش را ارائه دهند و امور مالی مرتبط با این فعالیتها را تسهیل کنند. بهعلاوه، هر امضاکننده متعهد میشود که یک برنامه اقدام اقلیمی مشخص یا طرح بهروز شده را ظرف ۱۲ ماه پس از امضا ارائه کند.
زوراب پولولیکاشویلی، دبیرکل سازمان جهانی گردشگری، در سخنرانی در بیستوششمین کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد (COP26) تاکید کرد که «در حالی که بسیاری از کسبوکارهای خصوصی راه را در پیشبرد اقدامات اقلیمی رهبری کردهاند، رویکردی بلندپروازانهتر در کل بخش مورد نیاز است تا خیالمان راحت شود که گردشگری اقدامات اقلیمی را به شیوهای معنیدار تسریع میکند».
او افزود: «اعلامیه گلاسکو ابزاری برای کمک به پر کردن شکاف بین نیت خوب و اقدامات اقلیمی معنادار و موثر است».
در حال حاضر، بیش از ۳۰۰ ذینفع گردشگری، از فعالان پیشرو در صنعت گردشگری گرفته تا مقصدهای گردشگری، کشورها و سایر ذینفعان گردشگری، از بزرگ تا کوچک، این بیانیه را امضا کردهاند. اعلامیه گلاسکو با همکاری UNWTO، برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد (UNEP)، کمپین گردشگری اسکاتلند، بنیاد سفر و گردشگری برای اعلام وضعیت اضطراری اقلیمی و… تدوین شده است.
جولیا سیمپسون، رئیس و مدیر عامل انجمن جهانی گردشگری و سفر، گفت: «WTTC خوشحال است که حامی و شریک تدوین بیانیه گلاسکو است و از این طریق صدای ما، صدای بخش خصوصی در سطح جهان را به این فراخوان مهم جمعی اضافه میکند تا بلندپروازی در بخش سفر و گردشگری بیشتر شود. بیانیه گلاسکو فرصتی واقعی برای فعالان حوزه سفر و گردشگری است تا با هم متحد شوند و رهبری واقعی را نشان دهند.»
خورخه لاگونا-سلیس، رئیس دبیرخانه شبکه یک سیاره، گفت: «از طریق بیانیه گلاسکو، برنامه گردشگری پایدارِ شبکه یک سیاره، یک پلتفرم مشترک برای تسریع اقدامات اقلیمی در حوزه گردشگری ارائه میدهد. این ابتکار برای تسریع اقدامات اقلیمی در گردشگری از طریق مصرف و تولید پایدار، یک برنامه اساسی است.»
گونزالو مونوز، فعال اقدامات اقلیمی، گفت: «ما به عنوان قهرمانان اقدامات اقلیمی در سطح عالی سازمان ملل، به گرمی از بیانیه گلاسکو استقبال میکنیم و تلاشهای بیش از ۳۰۰ شریک در راهاندازی این حرکت را به رسمیت میشناسیم. این یک گام اساسی است که بخش گردشگری را به هدف کمپینمان برای نصف کردن انتشار گازهای گلخانهای تا سال ۲۰۳۰ و به صفر رساندن آن حداکثر تا سال ۲۰۵۰ هماهنگ میکند.»
در این رویداد که در COP26 اتفاق افتاد، یک میزگرد هم با تاکید بر اهمیت افزایش اقدامات اقلیمی و بلندپروازی در بخش گردشگری با مشارکت دیوید دبلیو پانوئلو، رئیس ایالات فدرال میکرونزی، و ایوان اسکلدسن، وزیر گردشگری پاناما، هم برگزار شد. یان کریستین وستر، وزیر تجارت و صنعت نروژ، پاتریک چایلد، معاون مدیر کل محیط زیست در کمیسیون اروپا، جولیا سیمپسون، مدیرعامل شورای جهانی سفر و گردشگری، کاترین دولتون، متولی و خزانهدار اتحاد مهماننوازی پایدار، دارل وید، بنیانگذار و رئیس گروه اینترپید، و جرمی اسمیت، یکی از بنیانگذاران گردشگری، وضعیت اضطراری اقلیمی را اعلام کردند.
این بیانیه بیش از ۳۰۰ امضاکننده دارد که شامل کشورها و ذینفعان گردشگری میشود و برخی از آنها عبارتند از:
ccor
AITO – The Specialist Travel Association
ANVR – Dutch Association of Travel Agents and Tour Operators
Asian Ecotourism Network
Panama
Barbados
Bilbao Convention Bureau
Bucuti & Tara
Cairngorns National Park Authority
Dallas Fort Worth Airport
ETOA - European Tourism Association
Forum Anders Reisen
Future of Tourism Coalition
GSTC – Global Sustainable Tourism Council
Iberostar Group
Innovation Norway
Intrepid Travel
Legacy Vacation Resorts
Much Better Adventures
Netherlands Board of Tourism & Conventions
NECSTouR - Network of European Regions for Sustainable and Competitive Tourism
Organisation of Eastern Caribbean States
Pacific Tourism Organization
Federated States of Micronesia
Skyscanner
Sustainable Hospitality Alliance
The Long Run
Tourism Authority of Kiribati
Travalyst Limited
VisitScotland
World Travel & Tourism Council (WTTC)
* ترجمه: اسدالله حقانی
انتهای پیام/